Gürcistan'da bulunan 1.8 milyon yıllık kafatası, eski insanların evrim süreci hakkında yeni ve önemli bir iddia doğurdu. Kafatası üzerindeki analizler, atalarımızın Afrika'dan birçok tür değil, tek bir tür olarak dünyaya yayıldığını öne sürdü

İnsanlık tarihi değiştirebilir!

Gürcistan'da bulunan 1.8 milyon yıllık kafatası, eski insanların evrim süreci hakkında yeni ve önemli bir iddia doğurdu. Kafatası üzerindeki analizler, atalarımızın Afrika'dan birçok tür değil, tek bir tür olarak dünyaya yayıldığını öne sürdü....

Gürcistan Ulusal Müzesi’nde bulunan kafatasını inceleyen ekibin başında yer alan David Lordkipanidze, ilkel insan benzeri canlıya ait kafatasının 5 Ağustos 2005 yılında keşfedildiğini açıkladı.

Yale Üniversitesi’nden antropolog Andrew Hill, kafatası ve bulunduğu tepedeki diğer bulguların, ilk insanların Afrika’dan ayrıldığı 2 milyon yıl öncesine işaret ettiğini ve aynı bölgede yaşayan insanların evrim sürecindeki fiziksel farklılıklarını anlamak konusunda önemli bilgiler sunabileceğini ifade etti.

Araştırmada yer almayan Hill, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “İlk kez belli bir zaman dilimindeki değişimlere bakma şansı yakalıyoruz” dedi.

Bilgisayar modelleri aracılığıyla yeni sonuçları diğer insan türleriyle karşılaştıran bilim insanları, antik insan türleri arasında çok büyük bir farklılık olmadığı sonucuna vardı.

Araştırmacılar, ilk analizlerin verdiği sonuçların doğrulanması halinde, insan evrim sürecine yeniden bakılması gerektiğini belirtti.



1029 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın